Dukanova dieta – bezmasá vaječná tlačenka (recept)

I bezmasá jídla uvařená podle Dukanovy diety mohou být chutná a vypadat lákavě. Vaječná tlačenka je velmi dobrým příkladem. Její příprava nezabere mnoho času a navíc ji využijete i na Velikonoce, až malí koledníci zase přinesou domů kopec slepicí nadílky.

Vaječná tlačenka podle Dukana se hodí pro 2. a 3. fázi diety.

Ingredience:

  • 100 gramů drůbeží šunky
  • 1 vejce
  • 2-3 kyselé okurky
  • ½ sklenice zeleniny Moravanka (bez nálevu)
  • 1 menší cibule
  • 220 gramů bílého nízkotučného jogurtu
  • 1 dcl vody
  • 1 polévková lžíce želatiny

Postup – Vaječná tlačenka podle Dukana

Šunku nakrájíme na menší kousky, zeleninu Moravanka a kyselé okurky také. Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostky. Vše vložíme spolu s vejci a bílým jogurtem do větší misky a důkladně promícháme.

Ve vodní lázni ohřejeme 1 dcl vody, přidáme lžíci želatiny v prášku a ohřejeme, dokud želatina nezhoustne. Přimícháme k dalším surovinám v misce.

Připravíme si formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček a vyložíme ji potravinářskou fólií. Nalijeme dovnitř rozmíchanou směs a uložíme do ledničky. Vaječná tlačenka podle Dukana ztuhne přibližně za 8-12 hodin.

TIP: Pokud místo obyčejné vody použijete zeleninový vývar, bude tlačenka chutnější.
0.0
Sending
Uživatelské hodnocení: 5 (1 hlas)

Reply