Dukanova dieta – Pórková polévka s drožďovými knedlíčky (recept)

Na polévky se při dodržování Dukanovy diety často zapomíná. Přitom jsou chutné, rychle uvařené a skvěle zasytí. Přinášíme vám inspiraci na skvělou polévku, díky které zužitkujete nepříliš často používanou zeleninu – pórek. Zároveň jde o netradiční způsob, jak zařadit do jídelníčku dvě potřebné lžíce ovesných otrub.

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky podle Dukana se hodí pro 2. a 3. fázi diety.

Ingredience:

  • 1 pórek (zelená i bílá část)
  • 2 kostky droždí
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 lžíce ovesných otrub
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 velké vejce

Postup – Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Do většího hrnce dáme ohřát vývar. Mezitím dobře omyjeme pórek (zvláště v paždí listů se ráda ukrývá hlína), odkrojíme kořínky a ztvrdlé konce listů a zbytek nakrájíme na tenká půlkolečka. Nejlépe to jde, když pórek nejprve podélně rozřízneme a potom krájímé. Vhodíme do horkého vývaru a necháme vařit.

Mezitím na teflonové pánvi rozpustíme dvě kostky droždí. Stáhneme z ohně, přidáme vejce, otruby a škrob a dobře promícháme. Vrátíme na oheň a mícháme tak dlouho, dokud drožďové těsto dostatečně nezhoustne.

Necháme 5-10 minut vychladnout a potom z hmoty tvoříme malé kuličky. Pokud si nechceme špinit ruce, odkrajujeme těsto lžičkou, kterou pravidelně namáčíme do studené vody a házíme jednotlivé kousky do vývaru. Na zavaření knedlíčků stačí 5 minut, poté se může Pórková polévka s drožďovými knedlíčky podle Dukana ihned podávat.

Nemáme-li doma hotový zeleninový vývar, můžeme v nouzi použít i zeleninovou bujónovou kostku. Polévku už ale poté nedosolujeme.
0.0
Sending
Uživatelské hodnocení: 0 (0 hlasů)

Reply