Dukanova dieta – Špagety bolognese (recept)

Při dodržování Dukanovy diety se svých oblíbených jídel vzdávat nemusíte. Špagety bolognese podle Dukana možná vypadají trochu jinak, než jste z restaurace zvyklí, zato přesně víte, co obsahují a chutnají opravdu skvěle. A navíc je jejich příprava snadná a rychlá.

Těstoviny jsou u Dukanovy diety až na výjimky zakázané. Pokud na ně máte chuť, můžete si pořídit vysoce dietní těstoviny shirataki nebo vyzkoušet špagety z obyčejné palačinky, které vám dnes ukážeme.

Špagety bolognese podle Dukana se hodí pro 2. 3. fázi diety. A pokud si odpustíte omáčku, můžete je použít i v té první.

Ingiedience pro špagety bolognese:

Špagety:

  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1-2 lžíce nízkotučného mléka

Maso:

  • 500 gramů mletého masa
  • 1 cibule
  • ½ lžičky mleté papriky

Boloňská omáčka:

  • 2 plechovky rajského pyré
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • podle chuti tekuté sladidlo
  • podle chuti sůl
  • podle chuti skořice
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 kuličky pepře

Postup na Špagety bolognese podle Dukana:

Nejdříve si připravíme palačinky. Vejce a škrob dobře promícháme a pomalu přiléváme mléko ,aby těsto získalo konzistenci hustého sirupu. Poté na pánvi nasucho opečeme 1-2 palačinky (podle toho, jak velkou pánev máme).

Ingredience na omáčku vložíme do hrnce (koření nasypeme do sítka, abychom ho nemuseli později pracně lovit) a necháme asi 15 minut povařit.

Na 1 lžičce olivového oleje nebo nasucho osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme k ní mleté maso a papriku. Hotové maso smícháme z omáčkou a nalijeme ji na špagety, které připravíme pokrájením palačinek na drobné nudličky.

Hotové Špagety bolognese podle Dukana můžeme posypat lžičkou povolených čerstvých bylinek.

Recept vystačí na 2-3 porce.

TIP: Boloňskou omáčku můžeme zahustit guarovou gumou. Prodává se ve zdravé výživě. Nabývá teplem a stačí jí jen špetka. Navíc jde o vlákninu, které je prospěšná našim střevům.
0.0
Sending
Uživatelské hodnocení: 0 (0 hlasů)

Reply